AAL design - outdoor shower - koperen buitendouche

Heerlijk vroeg in de ochtend douchen in de buitenlucht


Tijdens een vakantie op de boerderij genoot ik voor het eerst van een douche in de buitenlucht. Terwijl de dauw nog boven de weilanden hing stond ik onder een heerlijke douche in de verte te kijken naar de bosrand, op zoek naar een hertje. Die heb ik niet gevonden, maar wel de passie voor het maken van buitendouches.

Duurzaamheid


Onze douches worden bijna volledig gemaakt uit koper en messing. Koper is bijna voor 100% te recyclen. Ook van messing (een legering van koper en zink) wordt meer dan 90% hergebruikt.

Ambachtswerk


Alle douches worden met de hand gemaakt. We proberen zoveel mogelijk koper te gebruiken, maar voor kranen en schroefkoppelingen is koper te zacht en gebruiken we messing. 


Voor de stevigheid van onze douches gebruiken we uitsluitend koperen buizen van 22 mm dik en worden koppelingen zoveel mogelijk gesoldeerd. Alle douches worden uitvoerig getest op lekkage voordat ze worden verstuurd. Bij correct gebruik heeft u jarenlang plezier van uw buitendouche.

Koper uniek metaal


Koper is een schitterend natuurproduct dat al duizenden jaren (8700 v Chr) door de mensheid gebruikt wordt voor sieraden, munten, standbeelden en gereedschappen. Koper is eenvoudig te buigen, is antibacterieel, en het roest niet. Het perfecte materiaal voor een buitendouche.


Koper is één van de weinige producten die mooier wordt naarmate het ouder wordt. Koper roest niet, maar na lange tijd in de buitenlucht ontstaat er een patina met een kleur die kan variëren van groen tot donkerbruin. 

Het vrijheidsbeeld in New York is van koper gemaakt en heeft een groene patina.

Douchekoppen


Al onze douchekoppen geven een heerlijke zachte straal. Geniet van een ontspannen douche in de tuin of badkamer.


Maak een selectie uit onze douchekoppen.

  • MESSING - heerlijke brede en zachte douchestraal - onze favoriet - ovaal afmeting 10x7 cm
  • KOPER - mooie grote douchekop - heeft ook bij een lage waterdruk een mooie straal - doorsnede 20 cm - de douchekop wordt speciaal voor ons gemaakt van rvs met een koperlook finish